Arahan penggunaan Flekosteel

Flekosteel gel terhadap sakit sendi dan belakang mempunyai satu ciri penting - kemudahan penggunaan. Bagaimana anda boleh menggunakan produk ini dengan keberkesanan maksimum? Penting untuk mengikuti arahan, dengan mengambil kira petunjuk dan kontraindikasi.

Arahan

Arahan penggunaan untuk Frekosteel Gel

Agar gel berfungsi dengan cepat dan berkesan, ia mesti digunakan pada kawasan yang bermasalah dengan urutan berikut:

 1. Picit sehelai gel 4-6 cm keluar dari tiub.
 2. Sebarkan komposisi secara merata ke kawasan sendi yang menyakitkan.
 3. Sekiranya boleh, tutup dengan berhati-hati kawasan yang dirawat dengan pita.
 4. Pastikan sendi sentiasa hangat.

Proses ini harus dilakukan 2-3 kali sehari sehingga sensasi menyakitkan hilang. Rawatan yang paling biasa dengan gel Flekosteel berlangsung selama sebulan.

Petua untuk menggunakan

Masa yang paling tepat untuk menyelesaikan proses ini adalah pada waktu pagi dan petang. Sapukan produk sebaik sahaja anda bangun dan tunggu 25 hingga 30 minit sehingga ia dapat diserap sepenuhnya. Produk juga mesti digunakan beberapa waktu sebelum tidur. Selepas itu, disarankan untuk tidak bangun sehingga otot dan sendi dalam keadaan rehat.

Gel tidak digalakkan untuk digosok! Pergerakan secara tiba-tiba merosakkan kulit, otot dan sendi, jadi cukup dengan menggunakan gel Flekosteel dan menyebarkannya ke kawasan yang rosak.

Tambahkan aktiviti fizikal yang sederhana. Untuk memulihkan mobiliti sendi dengan cepat, latihan sederhana hanya perlu dilakukan 15 hingga 20 minit sehari. Ini mempercepat proses penyembuhan:

 1. Ketika anda berada dalam kedudukan mendatar, bengkokkan lutut, bungkus lengan di sekelilingnya, dan tekan ke atas batang tubuh anda. Tukar kaki selepas 30 saat.
 2. Dalam posisi duduk, luruskan kaki anda dan cuba angkat kaki dengan tangan anda. Kunci kedudukan selama 30 saat.
 3. Dalam posisi berbaring, bersandar pada siku, angkat bahagian atas badan anda, perlahan-lahan angkat kaki anda, dan kemudian tetapkan kedudukan maksimum selama 30 saat.

Nota aplikasi

Profesional di Indonesia menggunakan Flekosteel Joint Gel sebagai alat perubatan utama atau sebagai rawatan tambahan untuk penyakit berikut:

 • artritis;
 • osteochondrosis;
 • reumatisme;
 • kekejangan otot;
 • Serangan.

Orang yang sistem muskuloskeletalnya terdedah kepada peningkatan tekanan, sepertiB. Atlet boleh menggunakan produk ini sebagai langkah pencegahan untuk mengurangkan risiko kecederaan.

Juga perhatikan gejala berikut:

 • sakit otot dan sendi;
 • sawan biasa;
 • edema, kemerahan kulit;
 • nada otot yang tinggi;
 • Kemerosotan kemahiran motor.

Kontraindikasi untuk menggunakan

Oleh kerana Flekosteel hanya mengandungi bahan semula jadi yang berasal dari tumbuhan, penggunaannya benar-benar selamat untuk orang dewasa dan kanak-kanak. Produk ini tidak mempunyai kesan sampingan dan kontraindikasi, juga tidak mempengaruhi fungsi organ dalaman dan tidak menyebabkan reaksi alergi. Walau bagaimanapun, ketidaksesuaian individu dengan komponen individu adalah mungkin.